Hoe kun je met IoT voorkomen dat Nederland overstroomt?



Wateroverlast is een probleem dat niet alleen in Nederland speelt, maar wereldwijd tot zorgen baart. Door klimaatveranderingen moeten we continu op onze hoede zijn. Biedt technologie een mogelijk antwoord voor dit natuurgeweld? In het Internet of Things ligt wellicht het antwoord verscholen.

Nederland is een waterland bij uitstek. Daardoor zijn we goed geworden in het beheersen wat dat water. Daarin zijn we redelijk succesvol: sinds de deltawerken zijn grote rampen uitgebleven. Maar wateroverlast terugdringen lukt niet altijd. Denk maar eens terug aan begin juni. Toen liep door de extreme regenval de A10 onder. In Amsterdam moesten de trams door de straten varen. Of verder terug, in 1995 toen de A2 bij Den Bosch was ondergelopen door overstromende rivieren.

Stel dat je een dijkbewaker bent. Een belangrijke job waarbij je van alles in de gaten moet houden. De hoogte van het water, de snelheid waarmee het water stroomt, de kwaliteit van de dijken, de waterkwaliteit, de weersvoorspelling, de sluizen en de pompen. Eigenlijk te veel om op te noemen. Dat werk werd tot voor kort vooral op zicht en op gevoel uitgevoerd. Je gaat naar buiten, loopt over de dijk, kijkt naar de rivier, controleert de sluizen en leest het weerbericht. En daarmee besluit je al dan niet tot actie over te gaan.

Hoe kunnen we onze dijkbewaarder helpen? Kunnen we door het inzetten van sensoren het leven van de dijkbewaarder eenvoudiger maken? En kunnen we dan voorkomen dat je natte voeten krijgt wanneer je benedendijks woont?

Lees in mijn SAP blog Hoe kun je met IoT voorkomen dat Nederland overstroomt waar een platform aan moet voldoen om een oplossing te bieden. En waarom IoT bijdraagt aan jouw Digitale Transformatie.

Comments

Popular posts from this blog

The power of data, integrated data! How Shimano realizes 97% cost avoidance

Professional Scrum Master \o/

Betere performance met behulp van SAPBTP Event Mesh